Verbeelden en vertellen

Als jonge dichter publiceerde Hans Muiderman in de Groene Amsterdammer, hij stond op het podium, schreef liedteksten en regisseerde voor cabaret. Als docent film aan de Theaterschool in Utrecht (HKU) begon hij zijn loopbaan. Hij gaf lessen scenarioschrijven en filmanalyse. Muiderman was auteur en redacteur van vele publicaties over kunst, media en cultuuronderwijs. Na een loopbaan in de culturele sector is hij sinds 2010 fulltime schrijver.

Tijdens het festival Winternachten/Writers Unlimited 2013 werd zijn debuutroman Souvenir Utopia gepresenteerd. Daarna verschenen
Ik ben hier geboren (korte verhalen)
Als al het andere voorbij is (reisverhalen)
Hank & Heinrich (roman)
De Roetekavloemsamiep (beeldverhaal, ism Erik Cox)
HANZE! daar waar de reis naar toe gaat (reisverhalen).

Hij werkt nu aan De Lunchroom (novelle) dat zal verschijnen bij uitgeverij In de Knipscheer. Korte verhalen en essays van Muiderman zijn onder meer te lezen in Literair Tijdschrift Extaze. Hij schrijft voor de rubriek Fotosynthese van Literair Nederland (LN) waar ook zijn blogs worden gepubliceerd. Onlangs publiceerde LN zijn essay De verbeelding van Duras dat in het najaar van 2019 in Extaze verscheen.
Samen met Kees ’t Hart is hij initiatiefnemer van het programma Over Boeken in Zaal3 van Het Nationaal Theater in Den Haag.