Verbeelden en vertellen

Als jonge dichter publiceerde Hans Muiderman in de Groene Amsterdammer, hij stond op het podium, schreef liedteksten en regisseerde voor cabaret. Als docent film aan de Theaterschool in Utrecht (HKU) begon hij zijn loopbaan. Hij gaf lessen scenarioschrijven en filmanalyse. Muiderman was auteur en redacteur van vele publicaties over kunst, media en cultuuronderwijs. Na een loopbaan in de culturele sector is hij sinds 2010 fulltime schrijver.

Tijdens het festival Winternachten/Writers Unlimited 2013 werd zijn debuutroman SOUVENIR UTOPIA gepresenteerd. Daarna verschenen zijn verhalenbundels IK BEN HIER GEBOREN (2014) en ALS AL HET ANDERE VOORBIJ IS, korte reizen langs het landschap van de Grote Oorlog(2015). In oktober 2016 publiceerde hij zijn roman HANK & HEINRICH. In 2017 verscheen ( in samenwerking met Erik Cox) het beeldverhaal ‘De Roetekavloemsamiep’. De bundel reisverhalen ‘HANZE! daar waar de reis naar toe gaat‘ werd gepresenteerd in de zomer van 2018.

De blogs van Hans Muiderman zijn ook te lezen via de website van Literair Tijdschrift EXTAZE. Hij publiceert op Haagse Columnisten.nl en schrijft recensies voor Literair Nederland. Daar worden ook de blogs over zijn reis langs de Waddenkust gepubliceerd.