Non fictie

 

Zien, herinneren, begrijpen. Alles hangt af van de plaats waar je staat.
Onderweg verander ik, onbewust, steeds van perspectief. Mijn persoonlijke geschiedenis, die van degenen die ik ontmoet en het verleden van de plek waar ik ben aangeland wisselen elkaar af. Heden en verleden verweven zich als vanzelf. En als de reis vordert vraag ik mij steeds vaker af waar die naartoe gaat.’

Hans Muiderman schrijft reisverhalen. Een aantal daarvan wordt als blog gepubliceerd op deze site, Literair Nederland, tijdschrift/platform Elders literair en in andere literaire tijdschriften. Hij reist veel door Midden Europa, langs de Oostzee en door het landschap van de Grote Oorlog. In 2015 verscheen de bundel Als al  het andere voorbij is.
Hanze! daar waar de reis naartoe gaat,
zijn laatste  bundel reisverhalen langs de Oostzeekust en Hanzesteden, verscheen in 2018. Zijn reisverhalen over de waddenkust zijn te lezen op de site van Literair Nederland. In 2022 begon Muiderman met de reis-podcast Breedtegraad 52.11.  De reis is geëindigd in mei 2024. In een interview in Bazarow Magazine kijkt Muiderman terug op de reis en het maken van de podcast die nog een jaar in de lucht blijft.