Non fictie

 

Zien, herinneren, begrijpen. Alles hangt af van de plaats waar je staat.
Onderweg verander ik, onbewust, steeds van perspectief. Mijn persoonlijke geschiedenis, die van degenen die ik ontmoet en het verleden van de plek waar ik ben aangeland wisselen elkaar af. Heden en verleden verweven zich als vanzelf. En als de reis vordert vraag ik mij steeds vaker af waar die naartoe gaat.’

Hans Muiderman schrijft reisverhalen. Een aantal daarvan wordt als blog gepubliceerd op deze site of verschijnt in literaire tijdschriften. Hij reist veel door Midden Europa, langs de Oostzee en door het landschap van de Grote Oorlog. In 2015 verscheen de bundel Als al  het andere voorbij is.
Hanze! daar waar de reis naartoe gaat,
zijn nieuwe bundel reisverhalen langs de Oostzeekust en Hanzesteden werd onlangs bij Boekhandel Douwes in Den Haag gepresenteerd. Zie pagina ‘recent verschenen‘ op deze site. Zijn reisverhalen over de waddenkust zijn te lezen op de site van Literair Nederland.

Recensies

ALS AL HET ANDERE VOORBIJ IS
‘… een nieuwe unieke stijl die overdonderend bij de lezer binnenkomt.’ (Jill Stolk, Den Haag Centraal)
‘… Muiderman weet herinneringen van de geschiedenis tot iets individueels om te toveren. Een supermooi werk!’ (Andre Oyen, Andere Sienema-Literatuur-DVD)
… met een meesterlijke schrijfstijl weet Muiderman op een sublieme manier heden en verleden met elkaar te vervlechten.’ (Annabel Junge, Oorlogsboekenreviews)