Fictie

 

Latere gedichten van Hans Muiderman werden gepubliceerd in de bundel BINNENWERK (2003, uitverkocht) en in VAN HARTE GEFELICITEERD (2009, Rainbowpocket). Zijn debuutroman SOUVENIR UTOPIA (2013) werd door de pers zeer positief ontvangen:
‘… Een ontroerende, sfeervolle en spannende debuutroman.’  Daarna volgde de verhalenbundel IK BEN HIER GEBOREN  (2014). Deze bundel is ook als luisterboek verkrijgbaar. Zijn roman HANK & HEINRICH verscheen in oktober 2016. Het werd ook gepubliceerd als luisterboek en grootletterboek. Op 4 november 2017 werd het korte beeldverhaal De Roetkavloemsamiep gepresenteerd. Het is voor € 4,95 te koop.

‘… Waarom werken de verhalen van Muiderman zo goed? Omdat hij de herinneringen zelf beschrijft en niet het verleden reconstrueert. Wat nog rest, zijn de valse, vervormde herinneringen en daar wordt literatuur gemaakt. Het vereist wel dat de schrijver rücksichtlos zijn eigen gang gaat, en dat doet Muiderman.’ (Thijs Kramer, Den Haag Centraal)
‘… De verhalen lezen als ragfijne poëzie, ze beklijven en kruipen onder de huid.’ (André Oyen, Andere Sienema – Literatuur)

HANK & HEINRICH
‘… Een ontroerende roman over herinneren en vergeten. Over het romantiseren en verdringen van het verleden en de uiteindelijke confrontatie met ons noodlot.’ Zie de pagina ‘Recent verschenen’ op deze site.

298 HMU-hankheinrich-totaal•WT